Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης Thermoseal

Εξωτερική θερμομόνωση οικίας , με διογκωμένη πολυστερίνη EPS 100 πάχους 70 mm της εταιρίας DUROSTICK (ΣΥΣΤΗΜΑ THERMOSEAL).

Στην παρούσα μελέτη – προσφορά , έχει υπολογιστεί η κατασκευή της εξωτερικής θερμομόνωσης να γίνει με θερμομονωτικές πλάκες διογκωμένης πολυστερίνης EPS 100 σε πάχος 70 mm .
Βάσει της κάτοψης της οικίας , υπολογίστηκε η επιφάνεια της εξωτερικής τοιχοποιΐας η οποία είναι 63 m2 . Τα βασικά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή είναι :
* Ινοπλισμένη κόλλα (ultra coll thermo) τσιμεντοειδούς βάσης , ενισχυμένη με ρητίνες , οι οποίες της προσδίδουν ιδιαίτερη ελαστικότητα , υψηλή πρόσφυση και συγκολλητική δύναμη σε θερμομονωτικές πλάκες διογκωμένης πολυστερίνης.
* Υαλόπλεγμα 160 gr/m2 DS – 4160 αντιαλκαλικό , για την καθολική ενίσχυση της κόλλας κατά την επικάλυψη των θερμομονωτικών πλακών.Προσφέρει σημαντική δομική ενίσχυση και αποτρέπει τη ρηγμάτωση που προέρχεται από τις θερμοκρασιακές μεταβολές.
* Αστάρι ακρυλικό , υψηλής διεισδυτικότητας. Μειώνει αποτελεσματικά την απορροφητικότητα του υποστρώματος , με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κίνδυνος μείωσης των αντοχών του σοβά , λόγω πρόωρης αφυδάτωσης.
* Σταθερό ισοσκελές γωνιόκρανο PVC με υαλόπλεγμα για την ενίσχυση των εξωτερικών γωνιών καθώς και των ακμών δομικών ανοιγμάτων.
* Μεταλλικός οδηγός στήριξης με νεροσταλάκτη για την τοποθέτηση της πρώτης σειράς των θερμομονωτικών πλακών στη βάση της κατασκευής.
* Βύσματα στερέωσης Tmermoseal για τη μηχανική στερέωση των θερμομονωτικών πλακών σε μπετόν και τοιχοποιϊες.
* Έτοιμος ελαστικός αδιάβροχος αυτοκαθαριζόμενος σοβάς τελικής στρώσης με ελαστικές και υδαταπωθητικές ρητίνες νέας τεχνολογίας. Δεν ρηγματώνει όπως ο κοινός σοβάς και εξομαλύνει ανωμαλίες έως 5 mm ανά στρώση , καλύπτοντας εύκολα κάθε ατέλεια του υποστρώματος.
* Αφρός πολυουρεθάνης που χρησιμοποιείται για σφράγιση πιθανών κενών που δημιουργούνται μεταξύ των πλακών διογκωμένης πολυστερίνης.
* Πολυουρεθανική μαστίχη ενός συστατικού χωρίς διαλύτες. Χρησιμοποιείται για σφράγιση και συγκόλληση των σημείων συναρμογής (τελειώματα) του συστήματος με την υπάρχουσα κατασκευή.